google-site-verification=ajBM9F6wW-94SMSv32k4yhC9nt1ZIz2sl4CULvZqHeQ

CITEȘTE MAI MULT ⟶

CITEȘTE MAI MULT ⟶

CITEȘTE MAI MULT ⟶

În context dezideratului de îmbunătățire a adaptării sistemului de mediu autohton la noile cerințe europene, devine important ca statele să identifice cu claritate obligațiile de raportare și să analizeze mandatul și atribuțiile corespunzătoare Aceste elemente impun elaborarea acestei analize, analiză ce va oferi o imagine a funcțiunii de raportare în domeniul protecției mediului. Rezultatele acestui studiu vor constitui, printre alte documente, baza pentru construirea unor indicatori de performanță și standarde, ce vor permite în viitor îmbunătățirea eficienței sistemului din perspectiva proceselor de raportare.

16. drepturile şi obligaţiile de mediu care le revin cetăţenilor şi instituţiilor publice locale

CITEȘTE MAI MULT ⟶

13. Efectele gazelor cu efect de seră asupra mediului

CITEȘTE MAI MULT ⟶

Deoarece gazele cu efect de seră au un potențial diferit de încălzire globală, impactul lor este de obicei transformat în echivalent CO2 pentru a face posibilă comparația lor.

14. Stimularea utilizării transportului cu emisii scăzute (transport public, transport alternativ, biciclete, autovehicule electrice etc.)

CITEȘTE MAI MULT ⟶

Mobilitatea este una dintre nevoile umane esențiale pentru societatea umană și una dintre componentele esențiale ale stilului de viață urban. 

15. Eficienţa energetică a clădirilor

CITEȘTE MAI MULT ⟶

Consumul de energie este important în ceea ce privește clădirile, fie rezidențiale, fie clădiri publice sau terțiare, pentru că, prin intermediul utilizării energiei se obține un confort interior din punct de vedere higrotermic, acustic, vizual și olfactiv/respirator. 

10. Industrializarea excesivă şi repercusiunile acesteia asupra mediului

CITEȘTE MAI MULT ⟶

 

Reciclarea poate fi de folos. Prin reciclare foarte multe deşeuri nu mai ajung  la groapa de gunoi, și pot fi transformate în obiecte utile. Astfel, cantitatea de gunoi ce trebuie procesat şi care poluează mediul scade semnificativ. Din acest motiv, toate industriile ce se pot folosi de reciclare au o oportunitate de a aduce o îmbunătăţire pentru mediu.

11. Protecţia biodiversităţii

CITEȘTE MAI MULT ⟶

 

Biodiversitatea afectează toate aspectele sănătății umane, oferind aer și apă curate, alimente hrănitoare, cunoștințe științifice și medicamente, rezistență naturală la boli și atenuarea schimbărilor climatice. Modificarea sau ștergerea unui element din această rețea are consecințe asupra întregului sistem vital și poate avea efecte negative. 

 

12. Schimbări climatice/dezastre naturale/eroziunea solului/ inundaţii/secetă/încălzire

CITEȘTE MAI MULT ⟶

Pământului se comportă ca pereții unei sere – captează și rețin căldura soarelui, astfel încât aceasta nu mai este eliberată înapoi în spațiu și ajunge să producă o încălzire globală. Multe gaze cu efect de seră sunt prezente în mod natural în atmosferă, însă activitățile umane au dus la creșterea concentrației unora dintre ele. 

7. Beneficiile utilizării de resurse naturale regenerabile/ importanţa energiei verzi

CITEȘTE MAI MULT ⟶

 

Energia solară se poate transforma în electricitate folosind celule solare fotovoltaice pentru transformarea directă a luminii în electricitate

8. Protecţia ariilor naturale protejate

CITEȘTE MAI MULT ⟶

„Biodiversitate” este denumirea varietății de ecosisteme (capitalul natural), de specii și de gene din lume sau dintr-un anumit habitat. Ea este esențială pentru starea de bine a oamenilor, deoarece oferă servicii care susțin economiile și societățile noastre.

9. Agricultura intensivă şi repercusiunile acesteia asupra mediului

CITEȘTE MAI MULT ⟶

Pentru a produce alimente în cantităţi suficiente, Europa se bazează pe agricultura intensivă, care afectează mediul şi sănătatea noastră.

 

4. Poluarea cauzată de deşeuri (plastic, metal, substanţe chimice, deşeuri de echipamente electrice şi electronice etc.) şi modalităţi de prevenire a efectelor asupra mediului

CITEȘTE MAI MULT ⟶

Gestionarea deșeurilor, întâlnită și sub denumirea managementul deșeurilor se referă la procesul de colectare, transport, tratare și depozitare a deșeurilor.

5. Circuitul de gestionare a deşeurilor/reutilizarea/ reciclarea/colectarea selectivă a deşeurilor; compostarea deşeurilor biodegradabile; eliminarea deşeurilor

CITEȘTE MAI MULT ⟶

 În ceea ce privește emisiile de poluanți, acestea sunt mai dificil de monitorizat și raportat și apar doar în întreprinderile care utilizează furnale.

6. Exploatarea necontrolată a resurselor pământului şi epuizarea resurselor naturale

CITEȘTE MAI MULT ⟶

Valorificarea resurselor naturale reprezintă un lucru esențial pentru producția și consumul populației, dar și pentru asigurarea calității vieții și a bunăstării. 

 

Generația Verde - Primăria Grojdibodu
Probleme de mediu

1. Poluarea aerului

Nivelurile de poluare atmosferică în Europa sunt în continuare cu mult peste nivelurile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), reprezentând o amenințare semnificativă pentru sănătatea noastră. 

 

2. Poluarea apelor

CITEȘTE MAI MULT ⟶

Poluarea apei se poate defini ca eliberarea în apele subterane sau în lacuri, fluvii, râuri, estuare, mări și oceane, a substanțelor. Acestea ajung să interfereze și să afecteze utilizarea benefică a apei și, de asemenea, funcționarea normală a ecosistemelor.

3. Tăierea ilegală a pădurilor

Pădurile au, pe lângă importanța economică, un rol esențial în menținerea caracteristicilor climei. La nivel global, defrișarea pădurilor este una dintre cauzele principale ale fenomenului de schimbare climatică.

 

acdepolt@gmail.com

0740166208 

De ce noi?

Misiunea noastră

Acest proiect are ca scop principal educarea tinerilor si nu numai, pentru protejarea mediului inconjurator, pentru a se putea implica direct, sa intreprinda diverse actiuni de prevenire a poluarii si implicit a fenomenului schimbarilor climatice.

Urmărește-ne

Contactează-ne

e-mail: acdepolt@gmail.com

Tel.: 0740166208 Mihaita Ganesanu 

Sediul asociatiei este în mun. Slatina, str. Primäverii, nr.28, bl.7, sc.C, ap.3, jud. Olt