Padurile cuprind formatii vegetale extrem de complexe si de diverse, asezate în mai multe straturi, ca și fauna și flora pe care o găzduiesc. Pădurea e o bogăţie naturală, al cărei rol în economia naţională şi ale cărei multiple funcţii în menţinerea echilibrului ecologic sunt greu de evaluat. Secole la rând, pădurea a fost (şi mai continuă să fie) privită doar ca o sursă de materii prime. În prezent, din cauza omului, cele mai mari păduri ale lumii sunt în pericol. Jumătate din suprafaţa originală de pădure a fost distrusă şi lucrurile sunt pe cale să se înrăutăţească, dacă rata actuală de despădurire nu va fi încetinită. Acest lucru ar fi catastrofic nu doar pentru animalele îşi au habitatul în pădure, dar și pentru multitudinea de benefecii pe care le aduc pădurile în viața umană.
Astăzi, apa este tot mai intens poluată, ca rezultat a tuturor activităților umane. Principalele surse de poluare sunt cele de ordin menajer, industrial și agricol.
Cauzele poluării apelor:
Învelișul de aer al planetei este stratul de atmosferă și este una dintre condițile de bază ale vieții pe Terra. Principalele surse de poluare a aerului atmosferic sunt instalațiile și mijloacele de transport, poluanții de la uzinile metalurgice și cele chimice, gospodăriile casnice. O problemă a aerului este și cea a degradării stratului de ozon. Procesul de distrugere a stratului de ozon este determinat în special de producția de substanțe chimice industriale. Distrugerea acestui strat afectează, în mod direct, populația prin provocarea diferitor maladii, influențează plantele și animalele, prin dezvoltarea anormală a unor organisme. După unele estimări, în zilele noastre, peste 1 miliard de oameni inspiră aer foarte poluat, în special cu monoxid de carbon și deoxid de sulf, rezultate în urma proceselor industriale.
acdepolt@gmail.com
0740166208
Acest proiect are ca scop principal educarea tinerilor si nu numai, pentru protejarea mediului inconjurator, pentru a se putea implica direct, sa intreprinda diverse actiuni de prevenire a poluarii si implicit a fenomenului schimbarilor climatice.
e-mail: acdepolt@gmail.com
Tel.: 0740166208 Mihaita Ganesanu
Sediul asociatiei este în mun. Slatina, str. Primäverii, nr.28, bl.7, sc.C, ap.3, jud. Olt