acdepolt@gmail.com
0740166208
Program: Programul Educație și Ocupare 2021-2027
Prioritate: P09 ”Consolidarea participării populației în procesul de învățare pe tot parcursul vieții pentru facilitarea tranzițiilor și a mobilității (ESO4.7)”
Titlul proiectului: ”Sprijin pentru dezvoltarea profesională a angajaților, prin obținerea de competențe pentru viitor – Evoluăm împreună!”
Contract: PEO/78/PEO_P9/OP4/ESO4.7/PEO_A36/306208
COMUNICAT DE PRESĂ
22 APRILIE 2025
Eveniment de informare, conștientizare și înscriere a grupului țintă din cadrul Proiectului „Sprijin pentru dezvoltarea profesională a angajaților, prin obținerea de competențe pentru viitor - Evoluăm împreună!”
Asociația Regională Pentru Dezvoltare Socială în parteneriat cu Asociația Comunitară Pentru Dezvoltare, Educație și Protecția Mediului - A.C.D.E.P, au organizat în data de 11 aprilie 2025 al treilea eveniment de informare, conștientizare și înscriere a grupului țintă din cadrul proiectului „Sprijin pentru dezvoltarea profesională a angajaților, prin obținerea de competențe pentru viitor - Evoluăm împreună!”, cod SMIS 306208, începând cu data de 1 noiembrie 2024.
Asociația Comunitară Pentru Dezvoltare, Educație și Protecția Mediului-A.C.D.E.P., a organizat un eveniment de informare, conștientizare și înscriere a grupului țintă în data de 11 aprilie 2025, in intervalul orar 10 - 13, la Casa de Cultură a Comunei Vulpeni din județul Olt. Cu această ocazie au fost prezentate și elemente de interes public menite să informeze publicul larg cu privire la lansarea proiectului.
Parteneri implicați: Asociația Comunitară Pentru Dezvoltare, Educație și Protecția Mediului-A.C.D.E.P și Asociația Regională pentru Dezvoltare Socială.
Obiectivul specific al proiectului este reprezentat de promovarea învățării pe tot parcursul vieții, în special a oportunităților flexibile de actualizare a competențelor și de recalificare pentru toți, ținând seama de competențele antreprenoriale și digitale, printr-o mai bună anticipare a schimbării și a cerințelor de noi competențe bazate pe nevoile pieței muncii, precum și prin facilitarea tranzițiilor profesionale și promovarea mobilității profesionale (FSE+).
Evenimentul din data de 11.04.2025 a desfășurat în cadrul activității: A2.1. Informarea, conștientizarea, identificarea, selectarea, înscrierea și monitorizarea grupului țintă, din cadrul proiectului ”Sprijin pentru dezvoltarea profesională a angajaților, prin obținerea de competențe pentru viitor – Evoluăm împreună!”, cod SMIS 306208.
Acest eveniment a avut ca obiectiv informarea și conștientizarea atât a potențialului grup țintă eligibil (angajați) cât și angajatorilor pentru a-i conștientiza cu privire la importanța formării profesionale continue și implicit participarea la acest tip de activități, fiind prezentate beneficiile formării continue atât pe termen scurt, cât și pe termen lung, atat la nivelul grupului tinta, cat si la nivel local (la nivelul judetelor din regiunile de implementare) si la nivel regional (Regiunea Sud-Vest Oltenia- județul Dolj, Gorj, Mehedinți Olt, și Vâlcea) avand implicatii si efecte pozitive inclusiv la nivel national.
În cadrul acestui eveniment de informarea și conștientizare s-au susținut, promovat și atins toate cele 3 temele secundare și toate cele 4 teme orizontale. Implementarea acestei sub activități va conduce la selecția grupului țintă eligibil, de 602 persoane (angajați cu CIM).
La eveniment au participat un număr de 38 persoane, din rândul angajatorilor cât și din rândul angajaților, invitați și membri ai echipei de implementare, astfel: 35 persoane din rândul angajatorilor, angajații acestora si 3 membri ai echipei de implementare.
În cadrul evenimentului au fost distribuite materiale de informare și promovare a proiectului respectiv: mapa, pix, broșură, flyer, caiet și sacoșă din hârtie.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea gradului de pregătire personală și profesională, prin dobândirea de noi cunoștințe, aptitudini, abilități și competențe a cel puțin 602 angajați cu CIM, din regiunile mai puțin dezvoltate de implementare, susținând și facilitând participarea acestora la acțiuni, măsuri, instrumente, activități și programe integrate, profesionale și personalizate de consiliere profesională și de formare profesională continuă corelând astfel activitatea acestora cu dezvoltarea carierei și cu noile competențe apărute pe piața muncii, în scopul finalizării formării cu certificat a minim 483 persoane.
Fonduri asigurate prin Fondul Social European+ : 4.217.767,74 lei
Fonduri asigurate prin Bugetul de Stat: 744.311,95 lei
Proiect implementat în regiunea Sud-Vest Oltenia
Județe vizate: Vâlcea, Olt, Mehedinți, Gorj, Dolj.
Activitățile principale:
Pentru mai multe informaţii contactaţi-ne pe adresa de e-mail: acdepolt@gmail.com
Acest proiect are ca scop principal educarea tinerilor si nu numai, pentru protejarea mediului inconjurator, pentru a se putea implica direct, sa intreprinda diverse actiuni de prevenire a poluarii si implicit a fenomenului schimbarilor climatice.
e-mail: acdepolt@gmail.com
Tel.: 0740166208 Mihaita Ganesanu
Sediul asociatiei este în mun. Slatina, str. Primäverii, nr.28, bl.7, sc.C, ap.3, jud. Olt